Senzori si Traductoare

Senzori de nivel vega
Senzori de măsurare nivel

Pe durata masurarii continue, nivelul mediului dintr-un rezervor sau siloz este detectat si convertit intr-un semnal electric. Semnalul nivelului este apoi afisat direct sau este incorporat intr-un proces de control sau management al sistemului. Produsele masurate pot fi lichide, paste, pudre sau solide.

Diferitele industrii plaseaza cerinte foarte specifice asupra tehnologiilor de masurare pe care le folosesc. Luand in considerare proprietatile produselor masurate cat si conditiile de procesare a acestora, VEGA ofera senzori de masurare nivel adaptati pentru orice industrie.

Traductoare de nivel tip radar

Folosind aparatura de tip radar, senzorul trimite semnale microunde, iar suprafata mediului reflecta semnalele inapoi in directia senzorului. Cu ajutorul semnalelor reflectate, senzorul determina distanta pana la suprafata mediului masurat, calculand astfel nivelul acestuia. Aceasta tehnologie de masurare poate fi folosita atat pentru medii lichide cat si solide.

Un avantaj major al acestei tehnologii este faptul ca senzorul nu intra in contact direct cu mediul masurat, asigurand astfel cel mai precis rezultat, nealterat de temperatura, presiune sau alte proprietati ale produsului scanat.

Traductoare nivel radar cu microunde

Acest tip de masurare a nivelului este dotat cu un senzor radar ce trimite pulsuri cu ajutorul unei sonde, iar aceste pulsuri sunt reflectate de suprafata produsului scanat. Sonda de masurare a senzorului asigura parcurgerea netulburata a semnalului in mediul masurat. Aceasta metoda de masurare poate fi folosita pentru lichide, solite si produse care sunt alcatuite din amandoua.

Aceasta tehnologie prezinta un avantaj prin faptul ca poate masura cu precizie si in medii ce emana aburi, medii in care presiunea si temperatura fluctueaza, medii in care a avut loc condens sau in care exista praf sau zgomot mare.

Masurarea nivelului cu ultrasunete

Tehnologia de masurare a nivelului cu ultrasunete este de tip non-contact, emitand impulsuri ultrasonice catre mediul scanat, acestea fiind reflectate inapoi. Timpul de la emitere la receptia semnalului este proportional cu nivelul rezervorului. Senzorii de nivel bazati pe acest principiu de masurare sunt ideali pentru aplicatii simple si pot fi folositi atat pentru lichide cat si pentru solide.

Masurarea nivelului hirdostatic

Senzorul de masurare al traductorului de presiune detecteaza micile modificari ale presiunii hidrostatice care creste si scade in functie de nivel. Presiunea este convertita intr-un semnal electric si apoi transformata in semnal output (de iesire).

Traductoare de nivel pe baza de radiatii

In masurarea radiometrica, mai exact masurarea pe baza de radiatii, nivelul este determinat de aparatura montata in exteriorul rezervorului. Un izotop de cesiu-137 sau cobalt-60 emite raze concentrate catre un senzor pozitionat in partea opusa a rezervorului. Nivelul este apoi masurat calculand intensitatea radiatiilor ce trec prin mediul scanat.


Senzori in comutatie (switch)

Senzorii de comutare inregistreaza nivelul unui vas, iar cand acesta ajunge la o anumita valoare, transmit o comanda de comutare pentru a porni sau opri echipamentul de umplere, cum ar fi pompele sau benzile transportatoare. Acesti senzori switch pot fi folositi pentru detectarea unui vas plin sau gol si pentru protectia impotriva supraincarcarii sau scurgerilor.

Comanda poate fi transformata intr-un semnal binar care se poate integra intr-un sistem de control al proceselor.

Tehnologiile folosite in senzorii de nivel de tip switch pot fi:

 • Vibratii
 • Condensatoare
 • Conductivi
 • Radar
 • Radiatii gama

Vă stăm la dispoziție cu o gamă variată de senzori și traductoare pentru cele mai diverse procese industriale, cum ar fi:

 • Senzori de proximitate inductivi și capacitivi
 • Senzori fotoelectrici
 • Limitatoare de cursă
 • Sisteme de identificare bazate pe RFID
 • Sisteme de detecție siguranță (bariere optice, relee siguranță etc.)
 • Traductoare de presiune, temperatura, masurare debit sau nivel
 • Înregistratoare și regulatoare de proces
 • Sisteme de cântărire – celule de greutate

vega connect usbIndustrial Control este lider in proiectarea si furnizarea de echipamente pentru controlul proceselor.
Infiintat in 2012 Industrial Control opereaza un stoc de peste 10 milioane componente si piese de schimb pentru echipamente industriale ale marcilor Siemens , Vega Controls , ABB , Nexcom,  Hernis, Schneider Electric, Alle Bradley , Kontron , MOXA, AccuView etc.

 

Pentru informatii suplimentare si comenzi ne puteti contacta prin email sau telefonic – click aici pentru pagina de contact